duminică, 19 septembrie 2010

Pentru Mihăiţă, la 3 anişori!

Cu fiecare copil ce se naşte, se naşte o nouă speranţă, se naşte o nouă grijă. Se naşte grija de a-l creşte sănătos şi în siguranţă, grija de a-l creşte într-un cămin cald şi confortabil. Grija de a-i oferi cele mai bune condiţii şi de a-i îndeplini vise şi dorinţe de multe ori transferate din propriile dorinţe neîmplinite în copilăria demult apusă. Şi speranţa că boţul de om va creşte mare şi va dobândi trăsături altruiste, generoase, oneste, că te vei putea mândri cu fiecare realizare a lui, de la primii paşi şi primele cuvinte şi până la absolvirea şcolii şi primul serviciu. Că va reuşi să treacă prin încercările vieţii, cât mai puţin şifonat, transformând fiecare eşec sau neîmplinire în pilde asimilate doar din proprie experienţă. Că aşa învaţă omul cel mai bine. În rest, totul se poate dobândi accidental, doar.

A mai trecut un an şi mă regăsesc în faţa calculatorului, cu bucurie dar şi emoţie ce se transmit prin buricele degetelor tremurânde pe tastatura cu ajutorul căreia încerc să-mi aştern sentimentele de iubire, dor şi speranţa unei revederi cât mai apropiate cu cei dragi de acasă şi cu Mihăiţă, în special.

A mai trecut un an şi mă regăsesc în faţa aceleiaşi "maşinării" de transmitere şi stocare a gândurilor mele de dragoste şi dor pentru un omuleţ de doar 3 ani care reuşeşte prin intermediul fotografiilor şi al filmuleţelor să-mi transmită energie pozitivă şi să mă învăluie cu candoarea şi inocenţa specifice vârstei şi sufletului său de copil pur.

Te iubim, Mihăiţă şi ne este tare dor de tine! Dar, în acelaşi timp, suntem bucuroşi şi fericiţi că eşti un copil deştept, frumos, dezvoltat echilibrat şi armonios, înconjurat de dragostea şi căldura părinţilor, bunicilor, străbunicilor şi a celor dragi din preajmă care veghează să ai o copilărie lină şi lipsită de griji.

Te iubim şi-ţi mulţumim pentru zâmbetul ştrengăresc inocent cu care ne încălzeşti inimile aici, departe şi, totuşi, atât de aproape prin gândul şi sufletul mereu alături de tine.

La mulţi ani, Mihăiţă şi mulţi pupici de la mătuşa şi unchiul de departe!