miercuri, 11 mai 2011

Grija suedeză pentru aproapele patruped

Vorbeam şi cu alte ocazii despre grija suedezului pentru aproapele său. Grijă extinsă şi către aproapele patruped. Vecinul meu patruped, de apartament, este un plimbăreţ care-şi petrece nopţile în tandem cu stăpânul. Stăpânul la slujbă, iar el hoinărind printre blocuri în căutare de libertate pisicească. N-aş putea spune cu precizie dacă se află  în căutări aventuroase, pentru că se ştie că pisicile suedeze plimbăreţe sunt toate castrate şi însemnate. Oricum toate felinele mieunătoare suedeze sunt fie posesoare de stăpâni iubitori, fie se află  în adăposturi speciale.

Aşadar, amicul blond mieunător cerşeşte în fiecare dimineaţă intrarea în bloc, iar peste zi, ieşirea din bloc. Apoi ajunge în faţa uşii de la apartamentul stăpânului şi aşteaptă cuminte, până când acesta are inspiraţia să verifice dacă copilu-i cu blană se află la uşă. Specific că nu are vizor. Sau poate dezvoltă telepatie, pentru că nu pare să zăbovească mult în faţa uşii.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre un alt blănos, vecin de scară, pentru care soarta a fost mult mai prielnică :) Stăpânii stau la etajul 1 şi deşi împarte dragostea acestora cu un partener de apartament, partea bună e că împarte şi scăriţa care-i asigură acces direct la libertatea pisicească mult râvnită.

Ca de obicei, povestea este documentată fotografic. Pentru veridicitate :) Enjoy! :)




Aaa, că era să uit: se pare că stăpânii nu au temeri legate de musafiri nepoftiţi, fie ei patrupezi sau bipezi. După cum se poate bine observa, geamul de deasupra intrării acoperite nu e prevăzut cu grilaj, iar scăriţa de acces este exclusiv pisicească :) Trebuie să recunosc că nervii mei îndoctrinaţi într-un anumit sistem de siguranţă :) nu au reuşit să se relaxexe total, iar geamurile apartamentelor de la parter încă îmi par golaşe fără binecunoscutele grilaje protectoare :)

6 comentarii:

salmi spunea...

:)) cunoastem, cunoastem...cred ca pisicile sunt patrupede mai raspandite in casele suedeze decat cainii. Asta pentru ca nu au nevoie de insotitor...

Si Morgan al nostru mai hoinareste nopti, nu multe e drept...se bate caci vine mereu zgariat. Si doar e castrat...deci nu pentru matze s-o fi batand. :)

Raluca spunea...

Animalele au un simt al lor.Asa si cu pisicutul asta,stie unde se afla locuinta lui si bineinteles ca are doua intrari.Scarita aia parca special e pusa ptr el.E foarte inteligent
.

Svea spunea...

Salmi, pai sa-l intrebi, la cat e de frumos si destept, trebuie sa primesti si raspuns! :) Stii ca e preferatul meu, nu? Pupici!

Raluca, scarita e pusa pentru el! N-am niciun dubiu! :)

salmi spunea...

Azi noapte iar a vagabondat! Cred ca e vojeur :)). Nu spune decat MIAU si cere sa-i deschid usa la unul din dormitoare ca sa doarma ziua cu capul pe perne :))). E TOTAL!

Svea spunea...

Hahaha! Absolut! E un scump!

cristina spunea...

Blanoasa norocoasa! :)

Cat despre geamurile de la parter, nu stiu cum stau suedezii cu imigrantii ilegali, dar nu stiu daca m-as relaxa nici eu in locul tau prea tare. Ii mai da Sarkozy o data afara, nu stii exact in ce directie o iau ...