sâmbătă, 27 martie 2010

Costurile unei nunţi regale

Poate puţini dintre voi cunosc amănunte despre evenimentul anului 2010 pe tărâm suedez. Este vorba de nunta regală dintre Victoria, prinţesa Suediei (33 de ani) şi Daniel Westling (36 de ani, deţinător a trei săli de fitness), nuntă îndelung aşteptată şi pe deplin încuviinţată de părinţi şi poporul suedez. O nuntă care se va bucura de faimă şi costuri pe măsură, în jur de 80 de milioane de coroane suedeze (11.4 millioane $), după cum anunţă surse ale radioului de stat suedez.

Guvernul suedez a alocat 40 de milioane de coroane suedeze pentru renovarea palatului în care va locui cuplul regal şi încă 8 milioane destinate întreţinerii palatului pentru următorii doi ani.

Nunta regală care se va desfăşura pe 19 iunie 2010 se va bucura de protecţia a peste 2000 de poliţişti aflaţi la datorie în timpul ceremoniei religioase, contra sumei de 7 milioane de coroane suedeze :) Alte 14 milioane de coroane suedeze au fost disponibile pentru renovarea catedralei în care se va oficia ceremonia.

Peste 2500 de soldaţi şi de angajaţi ai Ministerului Apărării vor lua parte la parada nunţii regale, costurile nefiind date încă publicităţii. Alte 4 milioane de coroane suedeze sunt alocate de către Ministerul Afacerilor Externe pentru relaţiile cu presa internaţională, diplomaţii şi familiile regale din întreaga lume.

Sunt alocate, de asemenea, peste 7 milioane de coroane suedeze pentru susţinerea festivalului "Love Stockholm 2010" ce va dura două săptămâni şi a cărui organizare vine "să speculeze" potenţialul turistic al oraşului în această perioadă când atenţia întregii lumi va fi aţintită asupra Suediei şi a Casei Regale suedeze.

Pentru mai multe detalii privind Casa Regală a Suediei, vă invit să răsfoiţi folderul "Despre Regatul Suediei" :)

5 comentarii:

Anonim spunea...

Pai hai ca impusca doi iepuri dintr-o data, ca in septembrie se casatoreste si Madeleine. Noi ne pregatim sa plecam in Ro in 18-19 iunie...chiar ieri mi-am dat seama ca pierdem evenimentul daca plecam asa. Nu ca m-as duce la St. dar m-as uita la tv...cred ca va fi frumos. Cat despre bani...poporul suedez isi iubeste familia regala si o doresc in continuare, cel putin mai mult de jumate dintre suedezi. E cheltuiala mare, foarte mare...dar se spera sa se recupereze din bani avand in vedere atractia evenimentului si turistii curiosi care vor invada capitala suedeza. Apropo, veti fi acolo? Poate ne transmiti de la fata locului...ar fi misto!

Ah da, ca o curiozitate, am citit recent intr-o revista ca si cele doua surori ale regelui s-au casatorit la fel ca fetele lui...in acelasi an la interval de cateva luni. Una dintre ele are o casnicie fericita de peste 40 de ani, cealalta a divortat dupa cativa ani...faceau comparatie si cu asta...daca va fi sau nu asa si cu Victoria si Madeleine. Ei, in schimb printul(care e fruusel rau de tot dupa parerea mea, atipic suedez, cu alura de macho ;)) e tot singurel cica...adica a fost vazut recent in compania unei suedeze, dar nu se stie cat e de serioasa relatia...

Te pup, we fain! Ma bucur ca citesc articole asa faine la tine, eu nu mai am timp de ele...sa le scriu...:(

Anonim spunea...

O adevarata casa regala care se respecta...

Dana spunea...

Inca imi mai amintesc de cum s-au cunoscut parintii Victoriei si de nunta lor - relatia a fost indelung mediatizata, stiu ca mai prindeam cate un Paris Match si citeam cu rasuflarea taiata despre Silvia si palariutele ei create la Paris. God, I'm old !!!!!

Ninulescu spunea...

Mi-e mi se pare total gresit sa aloci atitia bani pentru nunta si nici un ban pentru un eventual divort :( Casa de Monaco a cheltuit mult mai mult pentru divorturi decit pentru nunti, Stephanie de Monaco isi facea nuntile cu pret foarte redus..divorturile o ruinau, si casa de Windsor a patit la fel.... Ce e frumos in lumea asta e ca inca avem case regale, e o lume de poveste, niste oameni care sint asemeni guvernului pus de Hitler la Vichy, de parada :)lumea iubeste casele Regale, iubitorii casei de Windsor sint aproape la fel de multi ca si cei ce-l iubesc pe Mikey Mouse.

Mirona spunea...

Ah, ce interesant! Uite, pe mine nu m-a preocupat absolut deloc familia imperiala japoneza...acum m-ai inspirat, as citi si eu un pic :) Sper sa iasa ceva frumos, mai ales ca sunt iubiti si respectati de oamenii din Suedia :)