Am trecut deja de jumătatea lunii august şi lucrurile par să revină la normal. Străzile încep să se coloreze şi să se aglomereze din nou, lumea se întoarce cu mic, cu mare şi, mai ales, cu entuziasm, la serviciu; peste amintirile de vacanţă începe să se aştearnă, puţin câte puţin, uitarea, sau dacă nu, măcar planurile pentru o nouă vacanţă. Şi, totuşi, între timp, că tot ai bateriile încărcate, te gândeşti cum să te perfecţionezi mai bine, pentru a munci mai mult şi mai eficient, şi totul doar pentru o mai bună bunăstare materială şi spirituală. Utopie? Nicidecum. Păi altfel, credeţi că ar mai plonja pe preş, prin fanta poştală din uşă :), pliante cu cursuri de perfecţionare, de la cele extrem de incitante, până la cele cât se poate de hilare, fanteziste sau exotice cu putinţă? Paleta de perfecţionare este cât se poate de largă, aşa că dacă ne-am hotărât să ne reorientăm profesional sau, pur şi simplu, să deprindem abilităţi pentru a fi în pas cu noile tendinţe, putem alege unul sau mai multe din zecile de cursuri disponibile în pliantul comercial al comunei la care suntem arondaţi.
Haideţi să vedem şi ce opţiuni avem. La capitolul natură, animale şi grădinărit, putem opta pentru cursuri de dresat câini sau cursuri de dresaj pentru câini, să înveţe să găsească, după miros, bureţi galbeni, în pădure sau persoane dispărute, tehnici de efectuare a masajului la câini, cursuri de vânătoare, cursuri de grădinărit bio sau cu chimicale :)), cursuri de design interior sau exterior, specializate pe diferite activităţi, cum ar fi decorarea dovlecilor de Halloween sau crearea de aranjamente naturale, cât mai sofisticate cu putinţă.
Pentru cei îndemânatici în lucrul de mână, există şi opţiunea unor cursuri de tâmplărie, pus tapet, parchet, înrămat tablouri, modelat în lut, turnat în sticlă (nu vin sau bere :)), brodat, tricotat etc.
Pentru însuşirea altor activităţi relaxante şi benefice pentru trup şi spirit, dar consumatoare şi de ceva talent, se poate opta pentru însuşirea tehnicilor de desen în ulei, acuarelă, a celor de fotografiere în studio sau în natură, pentru lecţii de dans şi actorie, învăţat instrumente (pian, chitară, saxofon), limbi străine (de la cele de circulaţie internaţională până la cele exotice, precum thailandeză, chineză/mandarină, japoneză, arabă) sau pentru cursuri de gastronomie (cu specific asiatic sau vietnamez) sau design al mesei etc.
Şi ca să nu credeţi că tocmai domeniul tehnic a fost dat uitării, pliantul conţine si două pagini cu cursuri pentru cei dornici de iniţiere în Word, Powerpoint, webdesign (Dreamweaver), Flash, Indesign, Photoshop, toate cu variante atât pentru începători cât şi pentru avansaţi.
Nici persoanele de vârsta a treia nu au fost uitate, aşadar, există cursuri pentru vârstnicii care doresc să înveţe cum să folosească un telefon mobil, să asculte muzică sau trimită poze cu ajutorul acestuia. Există cursuri şi pentru persoane în vârstă, doritoare să comunice prin email, messenger sau skype.
Într-un cuvânt, suedezul de orice vârstă, prosper şi dornic de reorientare profesională sau, pur şi simplu, de dobândire de noi abilităţi practice sau de relaxare îşi poate petrece, în mod constructiv şi util, lunile de iarnă, până la o nouă descindere pe tărâmuri exotice, către destindere şi odihnă :))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu