De ieri s-a schimbat vremea şi canicula care stăpânise Stockholmul, de săptămâni bune, a fost înlocuită cu o binemeritată ploaie ce a ţinut ore în şir, inclusiv toată sâmbătă noaptea.
Şi odată cu ploaia ce a înlocuit canicula, un minunat ghiveci de vinete şi zucchini a luat locul salatelor văratice cu care m-am tot delectat săptămânile acestea toride.
Reţeta este simplă, oarecum inspirată din mai multe surse culinare de pe net şi ajustată la nevoile papilelor mele gustative. Am folosit vinete, zucchini, roşii, ardei, ceapă, usturoi, ulei de măsline, pastă de tomate, oregano, sare, piper, pătrunjel. Am călit ceapa şi usturoiul în ulei de măsline, apoi am adăugat vinetele curăţate parţial şi tăiate cubuleţe. După ce s-au înmuiat, am adăugat zucchini, ardeiul şi roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi am lăsat să fiarbă la foc mic. Ulterior, am adăugat pasta de tomate şi condimentele. Delicios şi răcoritor! Am servit cu fripturică făcută la cuptor! Poftă bună!
10 comentarii:
Sa-ti fie de bine!
Superbe fotografii.
Multumesc frumos! :)
Yamiii! O sa fac si eu sa stii, mi-e dor de ceva legume...
O saptamana frumoasa iti doresc!
excelenta idee pentru o mancarica de vara! pupici
E super de bun. Bravo
Excelenta mancarica...arata apetisant si suna delicios!
CE DE BUNUT!!!!!POFTA BUNA!!!!
Frumos pregatit,frumos prezentat,iar la gust nu mai zic,ca-mi imaginez ca e foarte bun.Sau mai bine zis,a fost foarte bun,ca sunt convinsa ca nu a mai ramas nici o portie.
Abia astept si alte retete si prezentari.Bravo.
Se pare ca v-a placut mancarica mea! Multumesc! :)
Intr-adevar, a fost foarte gustoasa si racoritoare si peste vreo 2-3 zile, am s-o repet.
Mancarica asta la mine-i spune "ratatouille". Iese dementiala daca se lasa sa fiarba la foc mocnit in cuptor cam 1 ora si jumate, iar in ea, in prealabil ai pus si-un paharel de vin alb. Si mie imi place la nebunie si cred c-am s-o fac maine. :)
Trimiteți un comentariu