joi, 24 noiembrie 2011

Cadou de ziua mea

În Suedia, luna noiembrie face trecerea către micşorarea considerabilă a zilei, pentru pregătirea echinoţiului de iarnă când ziua stockholmiană durează doar şase ore. Noiembrie suedez e o lună monotonă, de cele mai multe ori, fără sărbători, fără lumină, dacă zăpada întârzie să apară, atmosfera dickensiană e prezentă din plin atât pe retina cât şi în sufletul suedez. Şi totuşi, dacă eşti descinsă de pe plaiuri româneşti, dacă părinţii şi-au unit destinele în urmă cu 43 de ani în două frumoase zile de început de noiembrie, iar tatăl născut la sfârşit de noiembrie a primit un frumos dar de ziua lui, în avans cu două zile, dar purtător a numelor celor doi arhangheli Mihail şi Gavriil, noiembrie cel înceţoşat şi cenuşiu capată brusc valenţe luminoase, de sărbătoare şi bucurie a zilelor festive mai sus enumerate.

Şi dacă telefonul sună în miez de noapte iar messengerul e invadat de mesaje:

LA MULTI ANI,,,,,,,,,,!!!!!!!!
03:11 11/24 cu sanatate, bucurii si noroc
03:12 11/24 In cateva minute se naste al doilea nepotel
03:12 11/24 de ziua ta
03:12 11/24 un foarte frumos cadou
03:13 11/24 i s-a rupt apa,,,,,,,,Oana e la spital
03:13 11/24 e 4 dimineata
03:14 11/24 Exact ca la tine,,,,,,,,,,,,,joi,,,,,,,,,,,24 nov
06:05 11/24 la 5,30 s-a nascut un baietel brunetel de 3 kg 900 gr,,,,,,,,,,,,

cei 2000 şi ceva de kilometri, topiţi demult prin puterea dragostei şi a grijii purtate celor rămaşi fizic pe plaiuri bucureştene, nu reuşesc, câtuşi de puţin, să-mi frâneze tremurul mîinii şi lacrimile de bucurie.

Devenise un obicei de ziua mea să lăcrămez a nostalgia anilor scurşi şi poate a ştachetei prea sus înălţate. Şi dintr-o dată toate vorbele de încurajare primite în ultima vreme (datorită unor circumstanţe familiare) au prins contur. E incredibil cum, acolo sus, cineva ne iubeşte şi cum balanţa se poate echilibra într-o clipă. Cum zecile de nopţi nedormite şi cearcănele se pot şterge într-o secundă, cum bucuria unui dar nepreţios, sosit la ceas de sărbătoare, îţi poate însenina ziua cea ploioasă cu iz aniversar.

Aşa că, pentru mine, noiembrie e o lună specială. Trebuie să recunosc că-mi doream să se întâmple asta şi nu îndrăzneam să mă gândesc că se poate îndeplini. Aşa că gaşca de săgetători "aprigi" s-a mărit considerabil. E greu şi impropriu să judeci caracterul unei persoane după zodia din care provine (absolut că mediul şi educaţia cântăresc şi ele considerabil), însă oricât aş vrea să rămân de obiectivă, există trăsături ale semnului zodiacal care se reflectă fidel în caracterul persoanei respective, de aici şi preferinţele pentru anumite zodii. Fără a fi lipsită de modestie şi obiectivitate :), săgetătorul mi se pare o zodie reuşită şi foarte multe dintre trăsături mi se potrivesc mănuşă şi chiar mă bucur că e aşa. Dacă mă contraziceţi, încercaţi să aruncaţi doar cu baloane şi flori :) O cere evenimentul!


Oana, felicitări!
Să vă trăiască şi să ne aducă tuturor numai bucurii şi împliiri!
Trăiască gaşca de arcaşi! :))

P.S. Şi proaspăta mămică s-a grăbit cu cadoul de ziua ei, în avans cu două săptămâni! 

9 comentarii:

salmi spunea...

Ce minunatie Gabi!!! Deci un nepotel ai primit in dar de zua ta, superb! Sa fie intr-un ceas bun, sa fie sanatos alaturi de toata familia ta, sa creasca mare alaturi de parintii fericiti iar tu sa fii de acum incolo cea mai fericita matusa de pe Pamant. Inca o data La multi ani si o zi superba mai departe, a inceput foarte promitator. Te pup, cu drag.

Svea spunea...

Da, Miha! Chiar ca minunatie! Imi doream si speram sa fie asa dar nu indrazneam sa cred ca se poate indeplini. E magulitor, in acelasi timp dar si un semn, cine stie. Om vedea in timp. Pana una alta, ma bucur mult ca a nascut, ca e sanatos si ca s-a mai echilibrat balanta un pic. Pupici multi si tie.

RALUCA spunea...

sA-TI TRAIASCA SI CEL DE AL DOILEA NEPOTEL. sA NE SPUI CUM IL VA CHEMA.sA FIE SANATOS,SA CREASCA MARE SI CUMINTE.
FRUMOS AI SCRIS,CA DE FIECARE DATA.DEMULT NU NE-AI MAI INCANTAT CU RANDURILE TALE INTOARSE DIN CONDEI.
LA MULTI ANI SI PTR ZIUA TA DE NASTERE !!!!
ITI DORESC TOT BINELE DIN LUME,SA FII SANATOASA, ALATURI DE CEI DRAGI TIE. PUPIC

QUILTONLINE spunea...

DE CEVA TIMP ASTEPT VESTI DELA TINE SI
IATA CA AU SOSIT DIN PLIN :ITI UREZ MULTI ANI FERICITI CU SANATATE SI IMPLINIRI IN TOT CE-TI DORESTI !!!
SI PENTRU MINUNEA DE COPILAS DIN TOATA INIMA II DORESC SA PRIMEASCA IN TOATA VIATA LUI MULTA DRAGOSTE.
IMBRATISARI,

Diana Z. spunea...

La multi ani si multa sanatate!
Frumos cadou de ziua ta :)

Toate cele bune

Amelia & Mihai-Stefan CHIRCA spunea...

Sa traiasca toti sagetatorii!

Noi doi, ca scorpioni ce suntem, asteptam cu nerabdare solstitiu de iarna, ca sa inceapa ziua sa creasca ;)

Numai bine va dorim!

cristina spunea...

Sa va traiasca, Gabriela! Si sa fiti sanatosi cu totii, sa va puteti bucura unii de altii!

Dana spunea...

Sa aiba parte de noroc si sanatate !
Craciun fericit tie si celor gragi xxx

QUILTONLINE spunea...

CRACIUN FERICIT !
LA MULTI ANI !!!