duminică, 6 iunie 2010

De Ziua Naţională a Suediei! (I)

Soarele suedez mi-a zâmbit generos şi m-a trezit cu noaptea în cap pentru a mă bucura şi eu, cât mai mult, de sărbătoarea suedeză de astăzi, 6 iunie, ziua naţională a Suediei! Aşadar, pe 6 iunie în anul 1523, când Gustav Vasa a a urcat pe tronul Suediei şi Uniunea de la Kalmar a luat sfârşit, Suedia a devenit stat independent. Din anul 1916, 6 iunie este ziua drapelului, iar din 1983, oficial, zi naţională. Începând cu 2005, ea a devenit şi zi de sărbătoare legală, nelucrătoare.

Motiv de mare sărbătoare, frenezie şi bucurie maximă pentru suedezul de rând şi nu numai, care va ieşi cu mic cu mare să sărbătorească, la grămadă, pe străzile suedeze, cu un hot-dog şi nepreţuita bere. Anul trecut vremea a fost mult mai rece dar asta nu a împiedicat mulţimea suedeză să iasă pe străzi şi să se încălzească şi strălucească la gândul bun şi vesel de sărbătorire a zilei naţionale.

În aşteptarea impresiilor şi dovezilor fotografice de anul acesta, vă las în compania impresiilor de anul trecut, semnalate aici şi a imnului naţional. See ya later! :)

7 comentarii:

tetris spunea...

Petrecere frumoasa! Se anunta o zi "grea" :)

Draguta poza din antet!

lotus art spunea...

O zi buna Svea ,alaturi cu poporul suedez!
.Mi-am facut un concediu in Stokolm si am ramas afascinata de aceasta civilizatie si popor,cred ca nicaieri in lume nu am fost atat de incantata,mi dor de Vasa museum,si toate celelalte minunatii ce le-am vazut acolo.Trecand prin coltisorul virtual al tau mi-ai redschis amintiri placute ,O dumineca placuta si numai bine.

lotus art spunea...

Svea ,o zi buna tie si poporului suedez.
Mi-e dor de aceste meleaguri ce mi-au ramas in suflet dupa concediul petrecut acolo in iarna anului trecut,cu adevarat afascinata de tot ce am vazut,Stokolm este deosebit si incatator,o sumedenie de muzee ,si orasul in sine ,cred ca nicaieri unde am fost nu am ramas atat de incantata,o civilizatie la superlativ si cred ca nu este doar parerea unui turist ce traieste o clipa de extaz.O zi buna si numai bine
( sper sa nu se repete mesajul ,nu am primit conferma ca a fost inregistrat)

suzana

salmi spunea...

Sa vii cu poze si povesti! Cred ca in Stockholm e tare frumos in aceasta zi...aici nu e cine stie ce, am scris si eu pe blog. E o zi care nu poate fi trecuta doar asa cu vederea....:). Mai ales ca e soare si cald, vara adevarata...

Anonim spunea...

Pai cum ii scriam si la Salmi , la multi ani natiunii suedeze si la multi ani si tie! :)

Raluca spunea...

Draga Svea,
Te-am gasit si aici pe noul tau blog. Am citit cu mare atentie tot ce ai scris si m-am uitat cu multa placere la toate pozele facute de tine,E o incantare si ai mult talent in a descrie tot..Imi place mult si astept cu nerabdare sa mai gasesc pe blogul tau tot felul de articole.,Iti doresc sa ai inspiratie la scris.

BANU IOANA spunea...

LA MULTI ANI NATIUNII SUEDEZE SI SA FI IUBITA SVEA