duminică, 13 iunie 2010

Şedinţă foto cu ... o căprioară stockholmiană :)

Azi am fost la plimbare prin împrejurimi. Preţ de vreo oră am dat ocol "cartierului" în care locuiesc. Aşadar, mi-am luat rucsacul fotografic în spinare şi am luat-o la picior, iniţial cu scopul de a mă bucura de o binemeritată plimbare fără a poposi minute în şir prin iarbă în căutare de subiecte macro :) cum obişnuiesc în ultima vreme. Şi cum mă bucuram eu de aer, privelişte, căsuţe suedeze, pe una din străduţe (când renunţasem la gândul de a mai surprinde ceva interesant) am zărit ceva ţopăind şi a trebuit să mă asigur că văd bine! Da, o căprioară! Se afla la ceva distanţă de mine şi am avut grijă să nu fac zgomot şi să mă apropii, deşi am zis că n-am ce pierde dacă încerc să o surprind fotografic. Cum nu a dispărut imediat ce mi-am făcut simţită prezenţa, am plusat şi mi-am zis că merită să încerc să-mi scot aparatul, să schimb obiectivul :) şi să pun de-o şedinţă foto! Zis şi făcut şi, spre surprinderea mea, după cele câteva secunde bune în care m-am îndeletnicit cu schimbarea obiectivului, ea se afla în acelaşi loc, preocupată de poarta casei la care poposise. Şi cum, slavă Domnului, suedezul nu e prea plimbăreţ, încât să ia cu asalt străzile, nu ne-a deranjat absolut nimeni preţ de minute bune, cât a durat şedinţa noastră foto!








21 de comentarii:

Raluca spunea...

Svea draga,dar caprioara este de vis,,,,,,,,,,,,ai facut poze superbe cu ea,,,,,,,,,am aratat ce ai scris si pozele la toata familia mea,,,,,,,,,,,,,,,,,,Imi place atat de mult,,,,,,,dar ce frumos pozeaza in vedeta,,,,,,,iar tu o dibace profesionista in realizarea pozelor,,,,,,,,,te asteptam si cu alte surprize,,,,,,,,,

tetris spunea...

Foarte reusite pozele! Stii povestile acelea cand cineva e transformat intr-un animal si insista sa se intoarca acasa si sa fie recunoscut sub noua infatisare. Parca asta face caprioasra, stand langa casa aceea mare :0

salmi spunea...

Ce frumos! era un pui, Bambi :). Poate s-a ratacit si de aceea a stat asa cuminte, cautand compania cuiva.

Recent am citit un articol in ziarul local in care se sugera sa fie omoarate toate caprioarele si cerbii de pe insula. Aici fac ravagii...foarte multe accidente de masina, trec strada libere(nu stau la semafoare:)) si dau masinile peste ele, suferind si oamenii, mananca plantele si culturile oamenilor, s-au inmultit cam mult...mie mi-e mile de ele, dar inca nu ne-am intalnit cu niciuna pe drum, nici nu imi doresc(cu masina ma refer). Am vazut intr-o zi o caprioara mai de departe, dar s-a topit repede in padure.

Svea spunea...

Vă mulţumesc pentru aprecieri! :) Nici eu nu mă aşteptam să reuşesc s-o imortalizez, dar era prea preocupată de casa respectivă şi eu mă aflam la ceva distanţă de ea. M-am mai întâlnit şi cu iepuri, mari şi graşi, pe lângă bloc, dar erau mult prea speriaţi şi rapizi ca să am vreo iniţiativă fotografică. Da, Tetris, ai dreptate, asta trebuie să fi fost, prea era insistentă să intre cu orice preţ în curtea aia!:)
Salmi, şi mie mi-e milă de ele şi-mi plac atât de mult, deşi sunt conştientă că sunt foarte distrugătoare, dar parcă nu aş fi de acord nici cu stârpirea lor. Şi totuşi, sunt un pericol pentru şoferi, ce-i drept, ca şi elanii de altfel!

Mirona spunea...

Fiecare cu ale lui, noi cu ai nostri caini vagabonzi, ei cu ale lor caprioare :))

Cateodata ma intreb cum am trait pana acum la oras fara sa ma intereseze natura deloc...Ne obisnuim cu blocuri si bulevarde si uitam de natura ca de ceva de la sine inteles. Pe mine m-a lovit o suspiciune ca nu fac bine atunci cand am intalnit un neo-zeerlandez in Japonia (are tara lui niste peisaje...) si imi spunea ca ii e dor de natura, iar romanii din jurul nostru comentau ca e nitel siropos baiatul...

Poppy spunea...

Vai cat de dulce poate sa fie!

salmi spunea...

Da, nici eu nu sunt de acord cu starpirea lor, mai degraba cu garduri pe marginea drumurilor si eventual cu reducerea numarului lor.

:) Si la noi zburda iepurii liber printre blocuri si trec strada, de cateva ori am oprit masina sa lasam iepurii sa treaca strada :)). In Suedia sunt atat de multi...ai citit ce fac unii cu iepurii? :((
La noi a revenit ariciul de anul trecut, e atat de frumos! ;)

Svea spunea...

Da, Misaki, ai dreptate, fiecare cu animăluţele aferente, numai că bieţii maidanezi devin periculoşi din cauza răutăţii şi indolenţei autorităţilor :(
Am fost născută şi crescută în Bucureşti, cu foarte puţine contacte cu natura de la ţară, dar atât am tânjit după ea, încât acum e o adevărată delectare pentru mine să trăiesc la Stockholm unde necesităţile capitalei europene se îmbină perfect cu liniştea şi curăţenia traiului "la ţară"! E incredibil pentru mine cum de e posibil! :) Şi totuşi este! Atâta verde în jur, pădure, lacuri... Absolut minunat!

Svea spunea...

Da, Poppy, foarte gingaşă şi dulce căprioara, mai ales că am reuşit s-o văd mai bine prin intermediul pozelor :)

Da, Salmi, introducerea gardurilor e o soluţie bună, exact cum e îngrădită casa din imagini, unde dorea căprioara cu orice preţ! :) Cât despre iepuri, sunt foarte mulţi, ce-i drept, şi periculoşi, că sunt sperioşi şi fug haotic şi pot cauza accidente! Şi elanii la fel! :(

Svea spunea...

Aaaa, bun aşa, Miha, acum Morgan are companion ;) Deci să înţeleg că ai două peturi acum! :))

salmi spunea...

Da, dar ai auzit/citit stirea de groaza ce fac suedezii cu iepurii? Eu m-am ingrozit!

Hihi, da...anul trecut il mirosea mai de departe pe arici ca de aproape nu putea...se facea ghem! ;)

Svea spunea...

Nu, n-am auzit! Am auzit de lupi parcă, că-i tot omoară, de căprioare! Parcă şi de iepuri mi-a trecut ceva pe la urechi, dar nu mai ştiu exact acum, ce şi cum!

Hehehe, aricii sunt simpatici! Săracul Morgan, parcă-l şi văd cum se uita curios să-şi inspecteze companionul! :))

tetris spunea...

M-ai bukversat azi, nu-mi pot imagina cum vin caprioarele in oras mare! Si acum spui si de elani :) Ce mult mi-at placea!

Svea spunea...

Haha, Tetris, da, pe autostrazi sunt indicatoare atentie elani, pentru ca ei reprezinta un adevarat pericol pentru soferi, mai ales pe timp de noapte. Cunosc un roman care a avut accident din cauza unui elan ce i-a aterizat pe parbriz. Noroc ca era singur pe sosea si nu a fost un accident fatal. A scapat cu cateva zgarieturi, elanita moarta si salvarea in cateva minute la fata locului. Care a constatat ca accidentul s-a produs din cauza elanitei si nu a lui (viteza mare sau condus sub influenta alcoolului). Altfel cred ca l-ar fi asteptat o amenda de toata frumusetea! :( Pentru ca oricat de periculoase sunt aceste animale, din cauza culorii lor nevizibile pe timp de noapte, totusi sunt protejate.

salmi spunea...

Pai stirea era ca suedezii fac foc cu...iepuri. :((
Am citit mai demult intr-un ziar romanesc, nu stiucat e de real...la suedezi am citit numai de cei trei sau patru tineri care s-au distrat dand foc unor iepuri, dar au fost judecati.

Uite stirea cu iepurii in romana:
http://www.realitatea.net/suedezii-se-incalzesc-punand-iepurii-pe-foc_689577.html

adra_bell spunea...

A mea-i mai mare si e romanca, mai mult din zona rurala, coincidenta e ca poza-i facuta tot azi:)
Oricum, mi se pare miraculos ca in Stockholm poti intalni caprioare....

Svea spunea...

Vai de mine, Salmi, nu m-aş fi gândit la aşa ceva! :( Chiar că ştire de groază! :(

Adra_bell, gând la gând cu bucurie, ce mai!
Da, la câtă pădure e aici, nu mă mai miră nimic! :)

fly2sky spunea...

Superbe fotografii! Cata gingasie :).

Anonim spunea...

Extraordinar! Ce Dumnezeu cauta ratacitul asta de Bambi pe acolo?! hahahahaaaa...ce fain este!Svea draga , noroc chior pe capul tau...once in a life time asa subiect de shooting , pe bune...Io m-am chinuit sa fac caprioarele sa stea la sedinta foto in zadar , ca nu vor...dar nu ma las... :D
Superbe fotografiile...

Svea spunea...

Multumesc, fly2sky! :) Drăguţă şi gingaşă căprioara, într-adevăr!

Ana-Maria, aşa e, noroc chior, de data asta! Trebuia, odată şi odată să se întâmple, la câte poze eşuate am cu mobilul doar de dragul amintirilor :) Aaa, şi nu trebuie să te laşi, la un moment dat vei avea un palmares bogat şi reuşit cu tot felul de păsări şi animăluţe rebele, care nu stau cu una cu două la poză! Garantat! :)

QUILTONLINE spunea...

Interesant si placut blogul tau.
Totdeauna te citesc cu mare placere.
Felicitari.
Recent am calatorit cu trenul spre campie si am zarit intr-un lan, cerb si caprioara;
surprinsa am fost de prezenta lor acolo dar m-am bucurat enorm.