sâmbătă, 4 decembrie 2010

Iarna-i grea, omătul mare...

Cam ăsta ar fi motto-ul primelor zile de decembrie, lună ce a debutat cu ninsori abundente şi temperaturi scăzute. Stratul de zăpadă s-a mărit considerabil iar peisajul stockholmian a căpătat o hăinuţă de poveste, în adevăratul sens al cuvântului. Deşi maşinile de dezăpezire ies la datorie în mod regulat, paşii-ţi scârţâie pe cărările bătătorite de zăpadă amestecată cu pietriş.

Orele de ninsoare abundentă, cu fulgi mari şi deşi, alternează cu pauze binemeritate de cer senin şi sticlos şi ger de crapă pietrele. Ambele - ipostaze iernatice tocmai bune de admirat din spatele geamului împodobit de Advent, cu nasul, mâinile şi picioarele la căldura şemineului sau, pentru cei mai puţin norocoşi, a caloriferului :) În orice caz, ochiul e cel ce merită să se bucure de splendoarea iernatică, dar numai de la adăpostul comfortabil al celor 22-24 de grade de interior. Ceea ce vă îndemn şi pe voi s-o faceţi, prin intermediul fotografiilor surprinse pe ninsoare abundentă.

Îmi place extrem de mult când ninge şi-mi doresc luni de iarnă pline de omăt, însă nu chiar până în mai, februarie inclusiv cred că ar fi la limita suficientului :) Însă cum ne-au ameninţat că vom avea parte de o iarnă albă cel puţin la fel de lungă ca cea de anul trecut, nu-mi rămâne decât să exploatez fotografic, la maxim, peisajul de poveste şi să vă las şi pe voi să vă bucuraţi de splendoarea albă nordică.









13 comentarii:

Joop Zand spunea...

Nice winter photo's.

Greetings, Joop

salmi spunea...

Minunata iarna, iar de fotografii nu mai spun! Ba da...se "vede" cursul in ele, felicitari! Un we frumos mai departe!

Svea spunea...

Thanks, Joop!

Merci, Salmi! Am nevoie de feedback si incurajare! :) Acum le fac ceva mai mari, asa ca daca dai click pe ele, ajungi la variantele marite si, astfel, le poti savura mai bine :) Intr-adevar, cursul imi hraneste pasiunea si incerc sa ma perfectionez cat pot de mult!

Raluca spunea...

Superb !!!Cat a putut ninge,se vede deosebirea fata de pozele de duminica trecuta.Frumoase poze.Se vede placerea si talentul in ele.
Mai asteptam.

tetris spunea...

Primele doua poze chiar ca zici ca-s din poveste! Iar cea cu statuia e reusita si ca poza si ca idee, mi-a placut mult
Sa ne rasfeti mai des!
PS: Cred ca glumesti cu nevoia de incurajare, faci poze super cu mult dinaintea inceperii cursului!

salmi spunea...

Prima imi place cel mai mult, as pune-o pe perete ca tablou!

Svea spunea...

Multumesc, tuturor, pentru feedbackul pozitiv! :)

Tetris, asa este peste tot unde intorc capul in jurul meu, ca-n poveste! Cat despre statuie, in fiecare zi trec pe langa ea! Este in fata unui liceu cu profil sportiv :) Oricum, ideea e super! Cat despre poze, ma fascineaza arta fotografica si incerc sa invat cat mai mult. Asa ca am nevoie de feedback si incurajare! :)

Salmi, nu ma asteptam la replica asta! :) Am zis ca am nevoie de incurajare, dar nu crezi ca e prea mult? Glumesc, desigur! :) Aaa, sa nu uit, poate vb cu Diana sa-mi dea accept pe facebook (ca poate nu stie cine sunt) sa-i pot admira si comenta fotografiile in tihna :) Super talentat copil!

Vocea-de-departe spunea...

Iernile sunt clipele privilegiate în care adulţii se întorc în copilărie. Cu aceleaşi senzaţii şi bucurii. Iarnă de poveste la tine...

Anonim spunea...

Super poze...mi-ar place si mie un curs dinasta...dar nu stiu unde sa-l mai inghesui:)

Svea spunea...

Vocea-de-departe, ca tare bine spui ce spui :)

Florina, eu sunt pasionata demult de fotografie si am incercat sa-mi hranesc pasiunea in fel si chip si sper, intr-o buna zi, sa ajung cat mai departe :) Cat despre cursuri, e greu sa le inghesui alaturi de serviciu si familie. Tare greu! D-asta profit si eu acum sa le fac, ca pe urma, cine stie!

salmi spunea...

Sigur ca ii spun Dianei! Ea nu a zis nimic, ma mai intreaba cateodata caci banuieste ca e vreo prietena de-a mea care ii comenteaza pe blog :). Acum e la biserica, face anul asta cursul de confirmare, desi ea e ortodoxa si se pare ca ii place tare mult, desi nu va confirma. ;) Dar ii spun dupamasa.

Cat despre laude, nu exagerez deloc! :) Asta a fost primul sentiment cand am vazut fotografia, nu am vrut sa te coplesesc din prima cu asta dar cand ai spus ca ai nevoie de incurajari, am zis! Nu glumesc deloc, sa stii. Si asa cum zice tetris, cursul asta te cizeleaza poate, daca mai era cazul, caci fotografiile tale erau superbe si inainte. Pupici si mult spor!

Poppy spunea...

Excelente fotografii Svea, felicitari!
Si eu sper ca peisajul nu va fi acelasi in mai ca ajungem la balamuc :)

Svea spunea...

Salmi, merci mult! Nu stii cat conteaza un feedback pozitiv dar si o critica zdravana, daca se impune! Am nevoie de obiectivitate!
Diana mi-a dat accept si sunt tare fericita!

Poppy, saru' mana! Acum am inteles de ce e suedezul mai introvertit! :)