luni, 5 aprilie 2010

Hristos a inviat!

Anul acesta este primul an în care petrecem Sfintele sărbători de Paşte pe tărâm stockholmian, unde cozonacul şi roşeaţa ouălor au creat atmosfera de sărbătoare românească, ajutate şi de transmisia în direct de la miezul nopţii de la Mânăstirea Tismana, Gorj prin intermediul ProTV Internaţional.





Liniştea specifică duminicii de Paşte de pe meleaguri româneşti s-a resimţit şi la Stockholm, clopotele unei biserici protestante luterane din apropiere s-au auzit cu aceeaşi intensitate ca în orice duminică obişnuită, însă sentimentul pascal din suflet a fost încununat de soarele puternic, ce a scăldat în lumină şi căldură (preţ de vreo 8 grade) meleagul nordic şi care conduce la înlocuirea treptată şi de succes a păturii albe, de nea cu căpşoare timide dar stoice de brânduşe şi ghiocei.



Gradele pe plus dar şi soarele îmbietor ne-au scos la o plimbare binemeritată la un lac din apropiere, parţial îngheţat, încă. Cum fotografia face cât o mie de cuvinte, vă las să vă delectaţi cu peisajul stockholmian de duminică pascală 2010. Enjoy it! :)







P.S. Vă mulţumesc tuturor pentru urările primite şi doresc, la rândul meu, celor care poposesc în lumea poveştilor de departe sărbători cu lumină şi pace sufletească!

10 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte frumos! Ma bucur ca v-ati simtit bine la primele voastre sarbatori de Paste suedeze.
Pup!

metafizicx spunea...

o ce fain

Ninulescu spunea...

Ce fain e acolo, lacul are rate doar prinse trebuie si gatite pe gratar, iar daca ai si un BMW cu 10 boxe din care urla Florin Salam si Gutza :)) ..e aceeasi atmosfera "magica" ca si in RO ! :))

Svea spunea...

Da, Salmi, a fost ok, desi ayi am fost surprinşi de o ninsoare straşnică, preţ de juma de zi! Acum s-a topit în mare parte!

Da, Ninule, e foarte fain, mai ales că lipseşte atmosfera magică made in Romania! :)) Slavă Domnului!

Anonim spunea...

wow, zapada! Huh, a fost frig si la noi, vreo 2 grade asa...dar a plouat noaptea, peste zi a fost doar innorat...acum ploua. Dar de maine e soare iar si se incalzeste...pana pe la 11 grade pe joi. Sper sa fie si la voi mai caldutz!

Dana spunea...

Cozonacul ala arata extrem de apetisant si desi nu sunt prea mare amatoare de cozonaci, mai ca te-as invita pe la noi la anu' de Paste cu cozonacul din dotare,lol..

Svea spunea...

Da, Salmi, să ştii că m-am gândit la tine când am văzut cum ninge, m-am gândit la terasa ta, la atmosfera primăvăratică de pe Gotland... Şi am tânjiiiiit.. hehehe

Dana, hehe, istoria cozonacilor la noi în familie este lungă, avem o tradiţie bine păstrată de la bunica lui Vali şi, de fapt, el este bucătarul şef când vine vorba de cozonaci. Uite, o să fac un post separat, ca să vezi despre ce vorbesc! :)

Dana spunea...

Asta inseamna ca trebuie sa-l invit pe Vali,lol. Stie sa faca si pasca ?

Lavinia Biberi: EDUKID.ro spunea...

Hristos a Înviat! Sperăm că Sărbătoarea Învierii v-a reîncărcat spiritul cu lumină și energie creativă.

Lavinia Biberi- Edukid.ro (jucarii educative)

Svea spunea...

Dana, poate și pască, cum să nu! Păi să știi că eu sunt doar de decor în bucătărie când vine vorba de aluat, de orice tip ar fi el, și asta pentru binele produsului final, dacă se dorește pufos și gustos! :)

Lavinia, Adevărat a înviat!!