luni, 2 august 2010

E verde, din nou!

Natura suedeză, cameleonică, aşa cum s-a dovedit a fi în ultima vreme, mă fascinează, pur şi simplu! Dacă la un moment dat nu mai speram să scap de luuunga şi pufoasa iarnă ce pusese stăpânire peste noi, iar odată cu topirea zăpezii nu-mi imaginam cum va reuşi covorul verde proaspăt primăvăratic să înlocuiască paloarea iernatică a ierbii, acum mă tot minunez cum doar câteva zile ploioase au reuşit să conducă, din nou, la transformarea radicală a covorului de paie terne într-un covor proaspăt de iarbă cu aspect de mai şi nicidecum de august torid. Şi asta pentru că zilele de iulie canicular au fost înlocuite cu zile ploioase, binevenite să învioreze pământul Suediei arid şi setos şi, mai ales, neobişnuit cu un asemenea tratament dogoritor.

Cam aşa se prezintă Stockholmul momentan! Răcoros, cu cer plumburiu, natură veeeeerde şi udăăăăă! Da, plouă de rupe şi, acum, nu mă mai plâng! :)

Un comentariu:

Raluca spunea...

Ce bine ar fi ca si aici sa reinvie natura dupa niste ploi.Dar daca,ne-ai aratat poze cu iarba parjolita de caldura,acum vrem sa ne delectezi si cu iarba verde,proaspata si placut mirositoare.Asteptam sa ne incanti ochiul cu talentul tau caracteristic.