joi, 13 iunie 2013

De veghe în lanul cu ... flori :)

Fiecare anotimp își are farmecul lui aparte în funcție de colțul de lume în care te găsești. Când vorbim de anotimpurile suedeze, luna iunie e considerată lună de vară suedeză, mai răcoroasă, ploioasă, însă luminoasă și care își deschide porțile pentru iulie cel cald și îndelung așteptat.
 
Îmi plac deopotrivă și vara și toamna. Vara cu ziua senină și însorită încă de cu dimineață, cu aer cald și înmiresmat, cu boarea Balticii în nări dar și toamna cu ploaia cea rece și statornică întreaga zi. Pentru cei nehotărâți și nostalgici după ambele anotimpuri, natura suedeză a găsit împăciuitoare soluția ideală. Fie ore alternative de băi de soare cu dușuri tomnatice târzii, fie zile alternative de vară-toamnă.
 
Și uite așa ziua văratică de ieri petrecută în sânul naturii suedeze a dispărut ca prin farmec odată cu cele câteva ore de întuneric care au adus cu sine o nouă zi, de data asta tomnatică, cu ploaie rece și vânt întețit. Noroc cu mărturiile fotografice și urmele de bronz ale pielii că altfel aș fi zis că visez. Într-adevăr, visez la plajă și tolăneală, plimbări în aer liber și admirat câmpurile cu flori.
 
Ceea ce vă îndemn și pe voi să faceți :)
 
 


 
P.S. După cum se poate observa, fotografiile au fost gândite inițial pentru blogul meu cu povești fotografice stockholmiene "A Touch of Stockholm". Ulterior, m-am decis să le folosesc și pe blogul românesc. Dacă vreți mai multe povești fotografice cu iz stockholmian, nu ezitați să mă vizitați și aici. 
 

3 comentarii:

Amelia & Mihai-Stefan CHIRCA spunea...

Frumoase fotografii!
O vara frumoasa!

salmi spunea...

Ma bucur ca ai revenit, mi-era taaaaare dor sa te citesc! Te pup si iti doresc o vara frumoasa.

Svea spunea...

Multumesc frumos pentru aprecieri si urari! O vara frumoasa va doresc si voua!