luni, 15 februarie 2021

Pentru Eva, cu dragoste!

15 ale lunii simbolizează, de obicei, pentru români în general, intrarea primei tranșe de salariu, de exemplu, asta dacă lucrezi la stat. Mult timp și pentru mine a reprezentat 15 ai fiecărei luni un prilej de bucurie pentru că banii aduc și fericirea printre altele. Copil fiind, nici 15 ai fiecărui septembrie nu putea fi trecut cu vederea așa de ușor. Mai nou, prin inoculare în masă, în panoplia cu 15 importanți se numără și cei cu aură eminesciană, respectiv cei ai lunii ianuarie și iunie.

Dar pentru mine 15 ai fiecărui februarie mă poartă pe plaiuri irlandeze sau mai bine zis pe plaiuri fără graniță pentru că tu, Eva, ești mereu cu mine, în suflet și minte încă de acum 29 de ani. O prietenie cât o viață de om, cu multe amintiri, mult sprijin sufletesc și nu numai și, mai ales, înțelepciune. 

Mă bucur mult că ne suntem alături și trecem împreună prin viață. Așa cum e ea, cu multe bune, cu multe încercări, cu lipsuri dar și cu plusuri. Și sunt fericită că o facem împreună chiar dacă fizic sunt mii de kilometri între noi. Dar farmecul relației noastre este că ne auzim/vedem și ascultăm indiferent de granițele fizice. Și aici se regăsește sâmburele înțelepciunii menționată mai sus. La mulți ani sănătoși și frumoși alături de toți ai tăi dragi! Și mă bucur că mă număr printre ei! Îți mulțumesc pentru tot! Te iubesc!






Niciun comentariu: