luni, 1 februarie 2010

La dat zăpada în... Marea Baltică

Zilele astea a nins intens, aşa că stratul de zăpadă s-a mărit considerabil. Din noiembrie până în prezent, a nins de nenumărate ori iar temperatura care s-a încăpătânat să se menţină pe minus, de cele mai multe ori, nu a ajutat câtuşi de puţin la micşorarea munţilor de zăpadă, pe cale naturală.

Suedezii, cu grija nemărginită pentru aproapele lor :)), s-au gândit, şi de data asta, să nu ne lase să înotăm, la propriu, prin nămeţi, aşa că, în urma celor câtorva zile de ninsoare măruntă dar straşnică, străzile stockholmiene s-au umplut de maşini de dezăpezire, care oricum, funcţionaseră până acum la capacitate maximă, dar şi de camioane de încărcare a zăpezii şi depunere a ei în Marea Baltică sau locuri nefrecventate de suedezul de rând (aşa cum bine am putut afla dintr-un reportaj TV).



4 comentarii:

Anonim spunea...

Dadada, asa fac astia si la noi, am vazut ca deja s=au apucat. Transporta zapada pe terenuri virane.
In mare nu stiam, nu am vazut stirile, ce interesant...

Svea spunea...

Da, păi altfel nu s-ar putea, la cantitatea de zăpadă strânsă! Şi aşa în week-end i-am cam bodogănit că maşinile de dezăpăzire curăţând zăpada de pe carosabil, au cam împins-o pe margini, pe trotuare sau în staţiile de autobuz şi d-abia puteai escalada trotuarele. Acum, sunt curate lună! :))

Marius spunea...

... si la Bucuresti a inceput sa se topeasca zapada ... ce mai ramine, o luam pe ghete si o ducem in case, sa ne bucuram cu totii de ea ... :)

Svea spunea...

Aici nici gand sa se topeasca! Ninge viscolit, de zici ca nu-i adevarat! In schimb, duceam in casa, cu mare bucurie :)) (pe vremea cand zapada nu era cat casa) pietricele care sunt aruncate pentru evitarea alunecusului.