duminică, 8 mai 2011

Ce-ţi doreşti şi ce-ţi iese :)

Cum se poate transforma un tort tiramisu într-un tort cu cremă mascarpone şi de căpşuni?
Ei bine, cum? Simplu! Să începem cu una bucată "gospodină" pornită să evite cât mai mult cu putinţă e-urile din comerţ şi, în acelaşi timp, curioasă şi dornică să încerce bunătăţile prezentate pe blogurile culinare şi nu numai. Şi de aici, orele petrecute în bucătărie, imaginaţia debordantă care poate transforma orice reţetă decentă în varii combinaţii, că aşa se întâmplă când tragi cu ochiul la mai multe surse. Şi cum pe drumul de la calculator la blatul de bucătărie, memoria-ţi poate juca feste, uite aşa, un tort tiramisu se poate tranforma într-un tort cu cremă şi fructe! :)

Ştiu, se poate printa reţeta, poţi să te duci cu ea în dinţi la supermarket şi să-ţi procuri absolut toate ingredientele necesare pentru o reuşită desăvârşită precum reuşita gospodinelor care şi-au pus la dispoziţie pe net talentul şi secretele culinare. Dar viaţa ar fi prea simplă şi plictisitoare! :) Aşa că astăzi vă voi da trimitere către sursele mele de inspiraţie, cu rugămintea de a presta ca acolo tortul tiramisu, în caz că asta doriţi. Pentru că ce mi-a ieşit mie este un tort personalizat, parfumat, cu mascarpone şi căpşuni, fără pic de cafea sau cacao, ci doar uşor alcoolizat, aşa ca de sărbătoare :) Precizez că încercarea s-a petrecut de Paşte :)

4 comentarii:

Praf de Stele spunea...

Chiar daca a iesit "personalizat"tortul tau arata foarte bine si apetisant ! :) Cred ca nu exista gospodina care sa nu fi personalizat ceva in experienta ei. Important e ce iasa la urma !

Svea spunea...

Multumesc! Ai dreptate si mi se intampla de cele mai multe ori! Dar a fost foarte bun! Racoritor si usor!

Raluca spunea...

Nu vreau sa-ti fac un compliment,dar esti foarte haioasa cand povestesti despre aptitudinile tale culinare.Arata bine si suta la suta a fost foarte bun tortuletul.Poate peste ani,stiinta va fi atat de avansata,incat pe langa poza sa poti pune si cate o lingurita de prajitura pentru toti cei care citesc.

salmi spunea...

Pai a iesit minunat daca a fost mancabil! Asta e rolul bucatariei, nu? :) Pupici multi!