joi, 6 august 2009

Baby-boom la Stockholm

Pe la mijlocul lunii iunie, cum întorceam capul, cum vedeam o burtică, şi destul de măricică, de altfel. Că era mămica blondă, negresă sau cu năframă arăbească, burtica era la înaintare. De bine ce mă tot minunam eu de câte burtici măricele îmi tot ies în cale, într-o dimineaţă, în ziarul Metro, corespondentul Compactului de pe la noi, stătea scris cu litere de-o şchioapă că se aşteaptă un adevărat baby-boom în lunile iulie şi august,  punându-se această creştere spectaculoasă a bebeluşilor pe seama concediilor pe care şi le petrec suedezii în Thailanda în lunile noiembrie, decembrie.

Astăzi, în drum spre şcoală, dau să iau ziarul şi, ce să vezi, din nou, cu litere de-o şchioapă, "Baby-boom la Stockholm", un articol pe tema naşterilor numeroase care au avut loc în luna iulie, după cum urmează: la spitalul Karolinska din Solna s-au înregistrat 433 de naşteri, la spitalul Karolinska din Huddinge 388, la Södersjukhuset 652, la Danderyd 602, la spitalul din Södertälje 179, iar la clinicile particulare Södra BB 74 şi BB Stockholm 260.

Se pare că vacanţa suedezilor în ţările calde, pe timp de iarnă suedeză, dă roade din plin, pentru că în luna august sunt aşteptaţi cu 200 de bebeluşi mai mult decât media obişnuită.

Aşa că suedezii prosperi şi plimbăreţi pe tărâm asiatic au ignorat criza mondială şi ... s-au relaxat! :)) Şi, acum, culegem roadele! :))

3 comentarii:

Raluca spunea...

e o vorba din batrani.................cand ploua,omul ori numara banii,ori face sa creasca natalitatea.....

Suzanen spunea...

Eram intr-o zi in masina, pe o ploaie mohorata, si la un moment dat aud la radio: "ce ploaie urata, care nu se mai termina... peste noua luni va fi un baby-boom" :)

svea spunea...

absolut, vremea rece şi ploioasă este, de asemenea, extrem de propice pentru creşterea natalităţii :))