marți, 11 august 2009

Sudoare de august :))

Nu credeam că o să ajung la performanţa de a transpira pe tărâm suedez. Deşi s-au scurs, deja, două luni de vară calendaristică şi nu numai, trebuie să recunosc că am început să transpir, îmbrăcată fiind la mânecă scurtă, şi să am senzaţia de aer cald şi sufocant în sala de curs sau acasă. De unde credeam că nu o să mai apuc să folosesc bluziţele cu bretele şi pijamalele cu pantaloni scurţi, de câteva zile, cum termometrul se încăpăţânează (şi bine face) să rămână în jurul valorii de 25-26 de grade, simt şi eu, cu adevărat, cum e să te sufoci la Stockholm :))

Poate temperatura în sine nu spune foarte mult şi, poate, vă miraţi, de altfel, cum poate cineva să se sufoce la 26 de grade. Însă aerul fiind foarte tare aici, senzaţia de sufocare intervine chiar şi la temperaturi care, în alte ţări tropicale :)) par destul de temperate pentru lunile de vară.

Trebuie să recunosc că nu mă deranjează câtuşi de puţin starea vremii suedeze, poate cu excepţia lunii iunie, care este, de obicei, excesiv de ploioasă şi rece; abia după Midsommar reuşeşti să te desparţi de ghetuţe şi geacă pentru verii văratici ai acestora, sandalele şi bluziţele de vară. În rest, luna iulie a fost mai mult decât acceptabilă, cu duşuri sporadice, iar luna august se preconizează a fi cea mai călduroasă dintre ele şi, astfel, sunt convinsă că o voi îndrăgi cel mai mult.

Un comentariu:

raluca spunea...

25-26grade,te sufoci la asa temperatura??? Hmmm,eu ii invit pe suedezi sa faca o excursie de cateva zile la noi.....cand au fost 41grade.Aerul conditionat mergea in casa de la 12ziua la 22 seara...........vedem noi la plata luminii....Dar,avand in vedere ca Suedia se afla in nordul continentului european,nu este de mirare ca la 26grade sa te sufoci...Dar vine ea iarna...balana...