vineri, 28 mai 2010

Asta-i viaţa! :) :(

Buuun, ne apropiem cu paşi repezi de finala Eurovision 2010 de la Oslo, Norvegia. Am urmărit, ca niciodată, cele două semifinale şi, anul acesta, melodiile mi s-au părut mai reuşite decât cele de anul trecut. Dacă prima semifinală a fost destul de slăbuţă, în cea de-a doua lupta a fost acerbă şi emoţiile, pe măsură! Din fericire, pentru noi, românii, Paula Seling şi Ovi nu ne-au dezamăgit, prestaţia lor fiind una calitativă, deşi melodia în sine nu mi se pare o găselniţă excelentă, dar merge! Ascultată de mai multe ori şi pentru că este cântată de Paula Seling care are o voce de excepţie, melodia a reuşit să mă înduplece şi să mă ţină, cu pumnii strânşi, în faţa televizorului!


Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu reprezentanta Suediei, Anna Bergendahl, o fătucă angelică de doar 19 ani, o necunoscută, propulsată în industria muzicală prin intermediul calităţilor ei vocale descoperite de Idol (un altfel de Megastar, ca să ştiţi despre ce vorbesc). Fătuca are o voce deosebită, trebuie să recunosc, dar am ajuns la concluzia asta, doar în urma vizionării prestaţiei ei de la Idol, nicidecum în urma audiţiei melodiei cu care a câştigat Melodiefestivalen şi i-a reprezentat pe suedezi la Eurovision.


Pe scurt, fătuca a făcut furori şi a fost propulsată de către suedezi să-i reprezinte la Eurovision cu o melodie soapy (dulceagă, sentimentală) care nu i-a scos în evidenţă, pe deplin, calităţile vocale. Nu ştiu cu ce a reuşit să-i farmece pe suedezii care au susţinut-o cu vehemenţă. Să fi fost prestaţia de la Idol din 2008, ochii mari, albaştri, ţinuta mirobolantă :) (rochiţă gen balul bobocilor, cu coroniţă de nuntă, colanţi negri şi bascheţi roşii, o ţinută ce se încadrează perfect în stilul vestimentar suedez care necesită o postare separată, bine documentată fotografic), vârsta? Chit e că ea nu a reuşit să le răsplătească, cum se cuvine, încrederea acordată şi aşteptările şi i-a cadorisit cu absenţa Suediei din finala Eurovision, prima, de altfel, din 1976 încoace. Palmă grea pe obrazul trandafiriu al Annei, ce-i drept! :(


10 comentarii:

Poppy spunea...

Sunt total de acord cu tine Svea. Melodia nostra devine chiar bunuta dupa cateva ascultari. Am ascultat-o de pe youtube acum vreo cateva zile, si acum iarasi de pe blogul tau, si pot spune ca la un moment dat incepusem sa ma batai pe scaun in ritm :) Paula are o voce extraordinara, ca de obicei. Insa nu cred ca vor castiga, melodia e mediocra.
De Anna imi e mila tare, e un copil, si va purta povara asta ca ea a fost cea care nu a calificat Suedia la Eurovision in 30 de ani :/

Svea spunea...

Nu, nici gând de locul 1, dar măcar in prima parte a clasamentului nu ne-ar strica să ne situăm! Aşa ca reputaţie! :)
Cât despre Anna, ai dreptate, are voce foarte bună, dar melodia a dezavantajat-o şi n-a reuşit să facă faţă poverii Eurovision! Prea mult pentru umerii ei, aparent solizi şi puternici! Îmi pare rău pentru ea!

salmi spunea...

Mai, mie mi-a placut melodia Suediei...bine, nu de un loc de nu stiu ce frunte...dar nici chiar sa mearga melodii mai proaste decat a Annei nu ma astaptam. Ok, e punctul meu de vedere...de ex. in cele 4 saptamani in care "specialisti" suedezi au dezbatut marti de marti pe svt1 melodiile si le-au punctat, Israelul a iesit pe primul loc parca(sau in frunte, oricum). Vaaaa? :)) ca sa o parafrazez pe una din "specialiste" :). Mie nu-mi place deloc, eu nu as fi calificat-o. Si mai sunt melodii...dar asta e.
Imi pare si mie nespus de rau de Anna, nu merita palma asta. Dar se stie ca Eurovision nu e ceea ce a fost acum 30 de ani, iar melodiile ce ajung acolo acum sunt cele ultra-mega comerciale, nicidecum melodiile de calitate de pe vremea ABBA. Sper sa fie inteleapta si sa isi vada mai departe de cariera ei, care nu are de a face cu Eurovision(ah de ar citi ea blogurile noastre :)).

Svea spunea...

Hehehe, pe mine melodia nu m-a incantat deloc, e soapy rau! :) Dar de vocea ei imi place si mi se pare ca a fost dezavantajata cu asa melodie! Poate, infinit mai mult! Nici mie nu mi-a placut melodia Israelului, dar asta e, nu suntem specialisti de marca! ;) Doar simpli datatori cu parerea in ale muzicii! :)

tetris spunea...

Abia acum am aflat si eu ca a participat candva si ABBA la Eurovision. Nu trece zi sa nu aud cel putin o data o melodie cantata de ei. Ce inseamna sa fi cu adevarat bun.

Dar acum mi se pare ca sunt alte criterii decat calitatea melodiei, adica indiferent de melodie fostele republici sovietice se vor vota intre ele, de ex. Cel putin asa a fost in ultimii 2 ani, de m-am umplut eu de nervi ...

Svea spunea...

Aşa e, Eurovisionul e un concurs de interese mediatice şi comerciale! Iar votatul se face în funcţie de afinităţile vecinilor! Nu calitatea melodiei contează, ci de câţi vecini sau ţări prietene are ţara concurentă! Din păcate!

mamica de Sebastian spunea...

Noroc cu voi fetelor ca ma tineti la curent,ca io-s pe dinafara rau cu ce se intimpla in lumea reala:))

tetris spunea...

Iar cum noi avem vecinii acestia si nici tarile latine nu prea ne sustin ... Poate din Spania sa primim voturi multe si din Basarabia. Om vedea diseara

Poppy spunea...

Finala e in seara asta pe svt1, incepe de la 21.00!

Svea spunea...

Da, Spania, Moldova, de ce nu si Norvegia :) Sa vedem!