sâmbătă, 31 octombrie 2009

Adunate şi uitate... (I)

Cum scotoceam eu prin arhiva cu fotografii, am dat peste fotografii culinare nepostate pe blog. Aşadar, am găsit extrem de potrivit, ca pe timp de week-end, când tendinţa de-a petrece mai mult timp în bucătărie este mai accentuată, să postez fotografiile culinare restante. Poate vă dau idei! :))








Ei, ce ziceţi? Bănuiesc că vi s-a făcut foame!! :))

6 comentarii:

svea spunea...

@tgheorgheradu, da, e o salata de fructe cu fructe proaspete dar si cu fructe din compot.. dar nu mai tin minte ce fructe exotice erau...
Ninule, esti haios, haios... ca de obicei :))

Ninu spunea...

Am privit pozele, si pe cind sa las comentul am salivat pe tastatura si s-a ars :(..abia am gasit alta :(..frumoase poze... mi-e o foame de numa, numa :))

tgheorgheradu spunea...

Mmmm, chiar m-i s-a facut foame...In poza 7 e ceva mai exotic ?

svea spunea...

@dorsidor, @adra_bell, mulţumesc pentru vizită şi vă mai aştept! Cât despre prima poză, da, este omletă, făcută cu caşcaval; se acoperă fundul tigăii cu un strat de caşcaval, apoi se toarnă 2 ouă bătute, si se acoperă din nou cu un strat consistent de caşcaval. Apoi am presărat oregano! Şi am servit cu salată. În poza 5 avem paste cu spanac, bacon şi caşcaval. Pastele se fierb, se scurg, se pun într-o formă rezistentă; separat se căleşte spanacul (jumătate de pungă de spanac congelat) în 2-3 linguri de ulei, când e gata, se adaugă laptele până capătă consistenţa dorită. Compoziţia obţinută se adaugă peste paste, împreună cu brânză feta, fărâmiţată; se amestecă, se acoperă pastele cu caşcaval şi se dă pentru 10 minute la cuptor. Se serveşte cu bucăţele de bacon prăjit! Cam asta ar fi! :)

adra_bell spunea...

Doar idei? Da-ne si retetele! Eu nu identific mancarea 1 (omleta?) si nici 5 (ceva paste, mie nu prea-mi plac dar restul familionul ar manca toata ziua)

dorsidor spunea...

...sa vinaaaaaaa ;) poza 2 :)))