duminică, 27 decembrie 2009

Momente de relaxare cu Sissel Kyrkjebø







Sissel Kyrkjebø (24 iunie 1969, Bergen), cunoscută ca Sissel, este o soprană de origine norvegiană.

Sissel este considerată a fi una dintre sopranele de vârf din lume care îmbină cu uşurinţă o varietate largă de stiluri muzicale: de la arii de operă şi melodii clasice la melodii pop şi folk.

Cântă cu preponderenţă în engleză şi norvegiană, dar interpretează cântece şi în suedeză, daneză, galeză, italiană, franceză, rusă, islandeză, feroeză, germană, spaniolă, māori, japoneză şi latină.

A intonat Imnul Olimpic la deschiderea şi închiderea ceremoniei Jocurilor olimpice de iarnă din 1994 de la Lillehamer, Norvegia, a interpretat arii celebre alături de Plácido Domingo, Charles Aznavour, José Carreras, Neil Sedaka, Warren G, Dee Dee Bridgewater, Josh Groban, Diana Krall, Russell Watson and The Chieftains şi a participat pe coloana sonoră a filmului Titanic.

Sissel a înregistrat vânzări record la albumele sale solo (fără a menţiona şi albumele în care apare ca invitat), vânzări ce se ridică la cifra de 10 milioane de albume, majoritatea în Norvegia - ţară cu 4,7 milioane de locuitori. Un număr semnificativ de albume a vândut şi în Suedia şi Danemarca. Vânzările albumelor sale solo combinate cu contribuţia adusă la coloana sonoră a filmului Titanic, Christmas in Vienna şi alte colaborări ridică vânzările record la aproximativ 35 de milioane de albume.

6 comentarii:

Ninulescu spunea...

Ouau... superba fata Sissel, are o voce bestiala, si a cintat cu o multime de cintareti celebri, sper sa cinte cit de curint si cu Guta si Florin Salam , si sa aibe in felul asta succes si in RO..altfel nu are nici o sansa de succes la Mioritici.

Anonim spunea...

superba voce si mai ales superb ca ai postat acest articol cu ea.La Multi Ani!

Ninulescu spunea...

La multi, multi ani Svea !!!
An nou fericit !

Florentina spunea...

Buna voce.
In noul an iti urez sanatate si multa fericire.
La multi ani!

Anonim spunea...

Iubita Svea, noul an ce ne bate la usa sa-ti aduca numai sanatate, fericire si prosperitate.La Multi Ani 2010 !
O imbratisare calda,
Ayan & mami a lui

Anonim spunea...

Un An Nou plin de sanatate, succese si impliniri dedorinte, asa cum ti le-ai propus! sa ne recitim cu aceeasi placere si in noul an, sa impartasim experiente noi si poate ne vedem la o cafelutza! ;)
La Multi Ani!!!